Mediation

Neutrale gespreksleider

Coaching

Training

Mediation

Als deskundige MfN register mediator gespecialiseerd in arbeidsmediation begeleid ik landelijk mediation trajecten in de non-profit sector (onderwijs, zorg, overheid) en profitsector (commerciële sector, bank & verzekeringen, horeca, techniek, agrarische sector).

Ik begeleid conflicten tussen:
– Werknemers onderling
– Werkgever en werknemer
– Cliënt en organisatie
– Maatschappen
– Compagnons
– Bestuursleden

Uitgangspunt bij mediation
– Vertrouwelijkheid : wat wordt besproken blijft vertrouwelijk
– Vrijwilligheid : mediation kan door elke partij worden beëindigd
– Verantwoordelijkheid : partijen werken actief aan een oplossing
– Onpartijdigheid : van mij als mediator

Opzet mediation:                                                
1) Intakegesprekken met partijen afzonderlijk van +/-1 uur
2) Daarna gemiddeld 1 tot 3 gezamenlijke gesprekken van 2 tot 4 uur
3) Afronding met afspraken die worden vastgelegd

Vanuit een constructieve communicatie ben ik als mediator zuiver op de inhoud en heb ik hart voor de mensen aan tafel. Er is altijd ruimte om tijdens een mediationtraject één op één met mij in vertrouwen te sparren. Het uiteindelijk doel van de mediation is een WIN-WIN situatie te realiseren waar beide partijen uiteindelijk achter de oplossing kunnen staan. Met een slagingspercentage van meer dan 85% is mijn aanpak succesvol gebleken.

Neutrale gespreksleider

Als neutrale gespreksleider maak ik moeilijk bespreekbare onderwerpen, eventueel in combinatie met arbeidsongeschiktheid, bespreekbaar. Via kompasgesprekken streven we samen naar de juiste koers. Die koers kan zijn:
– Duidelijkheid creëren om van daaruit verder te kunnen
– Het maken van concrete afspraken
– Het los kunnen laten van de ontstane situatie
– Verbeteren van de samenwerking
– Het voorkomen van onnodig-, kostbaar-, langdurig verzuim

Opzet kompasgesprek:
1) Individuele gesprekken van +/- 1 uur per persoon
2) Aansluitend een gezamenlijk gesprek van +/- 2 uur met betrokkenen

Coaching

Als betrokken coach staat een aanpak op basis van gelijkwaardigheid, respect, empathie en vertrouwen centraal. Door een actieve coachstijl werken we samen aan het vergroten van (zelf)inzicht, bewustwording van patronen en stimuleren van effectief gedrag. Daarmee kunnen bewuste keuzes worden gemaakt en verantwoordelijkheden worden genomen. Dat komt individu en de eventueel organisatie ten goede. De coachvraagstukken kunnen zowel privé- als werk gerelateerd zijn.

Wanneer ik als onafhankelijke neutrale coach een probleemsituatie vertrouwelijk bespreek kom ik tot de kern. Daarop kan dan adequaat worden geanticipeerd.

Opzet coachtraject:
– Gespreksduur +/- 1 uur
– Gemiddeld traject is 3 tot 4 gesprekken

Training

Voor medewerkers met een verschil van inzicht, een (dreigend) conflict of niet optimale samenwerking is een verbindende trainer de sleutel om tot een sterkere samenwerking te komen. Als verbindende trainer herstel en versterk ik bestaande relaties door het toepassen van verschillende methodes zoals de DISC-methode, mediation- en coach kennis en vaardigheden.

De DISC-methode is een erkende persoonlijkheidsanalyse die al vele jaren wordt gebruikt zowel bij persoonlijke- en teamontwikkeling. De DISC-methode geeft inzicht in jezelf als in die van jouw collega’s. Het ondersteunt bij het verbeteren van de onderlinge communicatie en samenwerking.

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen?

Contact